Francúzske zemiaky na zdravý spôsob patria do stravovacieho plánu so zvýšeným množstvom bielkovín.
čas prípravy: 45 min
INGREDIENCIE
- 95 g kuracie prsia bez kostí 0 SJ
- 1 x väčšia naberačka zemiaky neskoré (60 g) 1.2 SJ
- 1⁄2 PL olivový olej (6 g) 0 SJ
- 1⁄2 x plátok (9×9 cm) syr eidam, 45 % t. v s.neúdený (11 g) 0 SJ
- 1⁄2 x kus baklažán (130 g) 0.6 SJ
- 1 ks rajčiny (75 g) 0.3 SJ
- 1⁄2 x stredne veľká cibuľa (37.5 g) 0.3 SJ
- 1⁄2 PL pretlak rajčinový/paradajkový sterilizovaný (14g) 0.3 SJ
- 1⁄2 strúčik cesnak (1.5 g) 0 SJ
Postup
Nakrájajte baklažán na plátky. Osoľte a za pol hodinu osušte utierkou. Na panvici osmažte. Paradajky nakrájajte.
Pridajte k nim nakrájanú čerstvú bazalku. Zemiaky upečte v šupke. Po vychladnutí nakrájajte na plátky. Kuracie mäso
nakrájajte, okoreňte a grilujte. Formu vymastite olejom, posypte nakrájaným cesnakom, poukladajte plátky zemiakov,
baklažánu, kuracieho mäsa, cibule a rajčín, posypte talianskou zmesou korenia (alebo použité iné podľa chuti),
strúhaným syrom a ukončite plátkami zemiakov. Posypte syrom, pridajte kuracie kúsky, cibuľu, paradajky a opäť
posypte syrom. Zapekajte 15 minút vo vyhriatej rúre na 180 °C.
Ďalšie ingrediencie:
štipka soli, bazalka, čierne korenie, korenie talianske (ak na prísady nie ste alergická)
Ak máte záujem o stravovacie plány, viac informácií nájdete v sekcii služby – stravovacie plány.