Čevabčiči patrí do stravovacieho plánu so zvýšeným množstvom bielkovín.
čas prípravy: 40 min
INGREDIENCIE
- 95 g hovädzie mäso mleté (tepelne upravené), 85 %
chudé/15 % - 1 a 1⁄2 ČL strúhanka (15 g)
- 1⁄2 x stredne veľká cibuľa (37.5 g)
- 1 a 1⁄2 (8 cm) ks uhorky zavárané kyslé (51 g)
- 1 ČL horčica plnotučná (9 g) 0 SJ
Postup
Mäso zmiešajte so strúhankou, okoreňte a osoľte. Mäso sformujte do guličiek veľkosti golfovej loptičky, uložte na
plech a vložte do rúry. Mäsové guličky pečte 30 minút pri teplote 180 stupňov. Podávajte s uvarenými zemiakmi,
nakrájanou cibuľou a horčicou.
Ďalšie ingrediencie:
soľ, čierne korenie (ak na prísady nie ste alergická/aledrgický)
Ak máte záujem o stravovacie plány, viac informácií nájdete v sekcii služby – stravovacie plány.